mandag 25. april 2011

Fremmed blogg

Fant fram til "Tor Espens blogg" fra 2010 om digitale ferdigheter.
Blogginnlegget er en oppsummering fra en fagdag i fysikk arr. av Hordaland Fylkeskommune. Spørsmålet her var hvorfor bruke digitale verktøy i undervisningen og elevenes læringsutbytte. Forskningen har for få resultater å vise til, men sier at en fornuftig bruk viser seg å ha gode resultater. Dessuten vektlegger han læreplanenes femte basisferdighet som forpliktende.
Han viser  flere eksempler på bruk av digitale verktøy i fysikkundervisningen og lenker. Han stiller noen spørsmål og kommer med en rekke råd. Han viser absolutt mulighetene som finnes og hvordan det kan brukes.

1 kommentar:

  1. Nyttig blogg "om undervisning, matematikk, fysikk, ikt og sånt...". Fant et nytt innlegg (11. april i år) om utforskning av stjernehimmelen - et undervisningsopplegg der bruk av Stellarium (http://www.stellarium.org/) inngår. Tor Espen konkluderer med: "En artig time for både lærer og elever. Jeg synes at det fort kan bli mye teori og lite praktisk for elevene når vi beveger oss inn i moderne fysikk (uten at jeg vil si noe negativt om teori!). Derfor er slike opplegg kjærkomne som en variasjon av undervisningen."

    Hva med link til Tor Espens blogg i din blogg?

    SvarSlett